- De frequentie van de therapie wordt vastgelegd afhankelijk van het medisch voorschrift. Het tijdstip van de therapie wordt in overleg met u gekozen. De therapie gaat hoofdzakelijk door op een vast tijdstip in de praktijk, maar ook op school en indien nodig bij de patiënt aan huis.
- Om de inhoud, de resultaten en de evolutie goed te kunnen opvolgen werk ik met een online heen- en weerschriftje. Zo kan men steeds informatie uit de logopedische therapie delen met andere betrokken partijen. Ook praktische informatie kan eventueel via dit schriftje gecommuniceerd worden.
- Indien u, als ouder, hiervoor toestemming verleent worden op regelmatige tijdstippen logopedische verslagen van uw kind naar de zorgcoördinator/leerkracht doorgemaild. Ook probeer ik steeds aanwezig te zijn bij een multidisciplinair overleg. Deze besprekingen bevorderen de samenwerking tussen de verschillende partijen rondom het kind waardoor betere resultaten geboekt kunnen worden.
- Ouders kunnen indien haalbaar en gewenst de logopedische therapie van hun kind meevolgen.
- In de logopedische behandeling van kinderen met taalstoornissen en leerstoornissen kan ouderbegeleiding georganiseerd worden. Het kan hierbij gaan om begeleiding van ouders zowel in groep als op individuele basis. Het is namelijk bevorderlijk om ouders in te schakelen als partners in het zorgtraject van hun kind.
- Indien iemand niet aanwezig kan zijn op het geplande therapie-moment, word ik graag minstens 24 uur hiervan op de hoogte gebracht.
Therapie
Praktisch